NEAΑΡΘΡΑ
14 Μαΐου 2023

Νότης Μαριάς: Τορπίλη Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις μετά την εκκωφαντική σιωπή των πολιτικών αρχηγών στο debate για το ζήτημα αυτό

Το διήμερο 8 και 9 Μαΐου σε Δύση και Ανατολή οι διάφορες χώρες γιόρτασαν την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ κατά του Ναζισμού και του Φασισμού  μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης κορυφώνοντας έτσι τον νέο ψυχρό πόλεμο.

Ήδη από το 1945 οι μεν χώρες της Δυτικής Συμμαχίας καθιέρωσαν τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στις 8 Μαΐου, ενώ η τότε ΕΣΣΔ στις 9 Μαΐου, με την ΕΟΚ να έρχεται να καπελώσει τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου ανακηρύσσοντας στη συνέχεια την ημερομηνία αυτή ως ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ μιας και ο Ρομπέρ Σουμάν παρουσίασε την Διακήρυξή του για την γαλλογερμανική προσέγγιση μέσω της ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα στις 9 Μαΐου 1950.

Έτσι ευθύς εξ αρχής ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και άλλες χώρες της Δύσης γιορτάζουν την Ημέρα της Νίκης στις 8 Μαΐου. Αντίθετα η τότε ΕΣΣΔ και οι χώρες του πάλαι ποτέ Ανατολικού μπλοκ γιόρταζαν την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου.  Στην Πατρίδα μας με το άρθρο 4 του Ν. 1285/1982 για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης  καθιερώθηκε επίσημα «η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης  κατά του Ναζισμού και του Φασισμού».

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Πολωνία αποφάσισε να γιορτάζει πλέον την Ημέρα της Νίκης στις 8 Μαΐου, αφιερώνοντας την 9η Μαΐου στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης. Το ίδιο κάνουν πλέον και άλλες χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ με πιο πρόσφατη την Ουκρανία η οποία ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι στις 9 Μαΐου πλέον θα γιορτάζει την Ημέρα της Ευρώπης, ενώ στις 8 Μαΐου την Ημέρα της Νίκης και όλα αυτά βέβαια παρότι στην Ουκρανία έχουν αποκατασταθεί πολιτικά και θεωρούνται μάλιστα πλέον εθνικοί ήρωες οι Ουκρανοί συνεργάτες των ναζί που τάχθηκαν στο πλευρό του Χίτλερ και της Βέρμαχτ λίγες μέρες μετά τη ναζιστική εισβολή στην τότε ΕΣΣΔ στις 22 Ιουνίου 1941, όπως άλλωστε έχουμε αναλύσει σε σχετική μας αρθρογραφία (www.notismarias.gr 11/4/2022).

Οι φετινοί  εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης έγιναν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι παρουσία του Μακρόν προκειμένου να κρατηθούν μακριά από τα Ηλύσια Πεδία όσοι Γάλλοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στη συνέχεια στην Λυών όταν κατά την εκεί επίσκεψή του ο Μακρόν βρέθηκε αντιμέτωπος με χιλιάδες διαδηλωτές.

Στην Αθήνα στις 9 Μαΐου τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στην εκδήλωση της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης με τη συμμετοχή Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη στο Ζάππειο. Μια εκδήλωση η οποία όμως δεν κατάφερε να κρατήσει αποστάσεις από τον προεκλογικό πυρετό αλλά αντίθετα εντάχθηκε στην προεκλογική στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος σε μια προσπάθεια να προστεθούν πολιτικοί πόντοι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, μετατρέποντας έτσι την Ημέρα της Ευρώπης σε κομματικό λάφυρο.

«Η Διακήρυξη Σουμάν της 9ης Μαΐου 1950 και η  Ημέρα της Ευρώπης» ήταν το θέμα ομιλίας μου ως πρώην Ευρωβουλευτή και Καθηγητή Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που έγινε επίσης στην Αθήνα στις 9 Μαΐου στα πλαίσια των μαθημάτων του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής.  Μέσα από μια ιδιαίτερα ευρηματική προσέγγιση αξιοποιώντας μια εξαιρετικά πλούσια συλλογή πολιτικών σκίτσων που είχαν δημοσιευθεί σε ευρωπαϊκές εφημερίδες της εποχής είχα την ευκαιρία να αναλύσω τις  πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο Σχέδιο Σουμάν για την γαλλογερμανική προσέγγιση υπό τις ευλογίες της Ουάσιγκτον και ενώ ο ψυχρός πόλεμος ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και ΕΣΣΔ βρισκόταν στην κορύφωσή του.

Σε σχέση όμως με την Ημέρα της Νίκης και τη συνακόλουθη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων επικράτησε «άκρα του τάφου σιωπή». Η μόνη ανακοίνωση που τάραξε λίγο τα προεκλογικά νερά με αφορμή την Ημέρα της Νίκης ήταν του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ως μέλος λοιπόν της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου θα ήθελα να τονίσω ότι στη σχετική αυτή ανακοίνωση που εκδώσαμε στις 8 Μαΐου μεταξύ άλλων επισημάναμε ότι «78 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο αγώνας της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό δεν έχει πλήρως δικαιωθεί καθώς η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ, αρνείται αυθαίρετα, ατεκμηρίωτα και αλαζονικά να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη και να εκφράσει την έμπρακτη μεταμέλειά της για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα. Συνεπώς, η Ελληνική Δημοκρατία, με βάση και την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019, καλείται να προχωρήσει άμεσα, χωρίς άλλη αναβολή, στη σθεναρή και μεθοδική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» ( https://www.efsyn.gr 8/5/2023). Και συνεχίζαμε απευθύνοντας δημόσια έκκληση προς τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς αρχηγούς, που θα συμμετείχαν «στην τηλεμαχία (debate) της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023 ενόψει των εθνικών εκλογών να μην παραλείψουν το μείζον εθνικό-δημοκρατικό ζήτημα των γερμανικών οφειλών». Και καταλήγαμε με νόημα: «Πιο συγκεκριμένα, καλούμε τους δημοσιογράφους να συμπεριλάβουν στις ερωτήσεις τους το ζήτημα των δίκαιων και απαράγραπτων αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας και τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευθούν με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα συμβάλλουν στη δίκαιη επίλυση του μείζονος αυτού εθνικού και δημοκρατικού ζητήματος».

Όμως όπως λέει και ο λαός μας «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Έτσι και οι έξι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετείχαν στο debate δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη για το κορυφαίο εθνικό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων εντυπωσιάζοντας τους τηλεθεατές με την εκκωφαντική τους σιωπή για το ζήτημα αυτό. Το γεγονός βέβαια ότι δεν τους τέθηκε καν σχετική ερώτηση από τους κατά τα άλλα λαλίστατους δημοσιογράφους  δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία.

Το όλο θέμα θα είχε περάσει στα ψιλά αν δεν είχαμε την απαράδεκτη και παντελώς καταδικαστέα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου ο οποίος επί της ουσίας έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Δήλωση την οποία προσπάθησε εκ των υστέρων να μαζέψει μετά την λαϊκή κατακραυγή. Πάντως όπως ήταν φυσικό υπήρξε μπαράζ καταγγελιών από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μέχρι και την προτεραία της ανιστόρητης δήλωσης  Σκέρτσου προεκλογικά δεν είχαν πει κουβέντα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τόσο σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων κατά τη διάρκεια του debate όσο και στις άμεσες προεκλογικές τους προτεραιότητες.

Έτσι τόσο στο κείμενο των 1249 λέξεων με τα «11 σημεία του Συμβολαίου Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ» που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στις 3 Μαΐου (www.ethnos.gr 3/5/2023) όσο και στο κείμενο των 593 λέξεων με τα «12 σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-Ευαγγέλιο για τη διαπραγμάτευση μετεκλογικά» (www.news.gr 5/5/2023) που παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις 5 Μαΐου  οι γερμανικές αποζημιώσεις έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Παρά ταύτα η κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές με την παραπάνω ανιστόρητη δήλωση του  εκπροσώπου της «κατάφερε» τελικά «να πάρει τον μουτζούρη»…….για τη διαχρονική διακομματική απραξία στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

A NEA
 
 Η είδηση του θανάτου του πρώην υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι...
 
Άλλη μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων...
 
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην...
 
Διοργανώθηκε μετά βαΐων και κλάδων στις Βρυξέλλες το διήμερο 25 και...
 
Να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» επιχειρεί πλέον ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας...
 
Τούρκος έγινε ο Ερντογάν μετά το Ψήφισμα-ράπισμα που υιοθέτησε η Ολομέλεια...
 
«Η Άγκυρα ρυμουλκεί την Αθήνα σε έναν διάλογο άνευ όρων», δήλωσε στην...
 
Για αποτυχημένο κράτος στην Ελλάδα του μνημονίου μίλησε ο Πρόεδρος του...
 
Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές κυρίως στη Δαδιά και στην Πάρνηθα καθώς...
 
Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015 στο οποίο το...
 
Το ναυάγιο στην Πύλο και η εκατόμβη νεκρών, ανάμεσα τους πολλές...
 
«Πατάει γκάζι» και μάλιστα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου η Ελληνοπολωνική  συνεργασία...
 
Την Πέμπτη 1ης Ιουνίου δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελληνίων Εξετάσεων...
 
Πριν προλάβουν καλά-καλά να βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης...
 
 «Κυριακή κοντή γιορτή» φαντάζονται πολλοί συμπολίτες μας καθώς προσέρχονται στις κάλπες...
 
Έντονες αμερικανικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει  οι δηλώσεις του Μακρόν σε σχέση...
 
Οι συγκρούσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό καταδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκοί...
 
Όπως επισημάναμε από τη στήλη αυτή «ιδιαίτερα έντονες συζητήσεις προκάλεσε η...
 
Η εκατόμβη νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών άνοιξε πλέον τον...
 
Η εκατόμβη νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών άνοιξε πλέον τον...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 22/1/2023 για Εκλογές,...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και...
 
Με τον Υφυπουργό της Πολωνίας  Arkadius Mularczyk συναντήθηκε χθες Τετάρτη 15/2/2023...
 
Και νέα σημαντική πρωτοβουλία από την Πολωνία για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις....
 
Η «οικονομική απόβαση» της Ιταλίας στη Λιβύη στις 28 Ιανουαρίου 2023...
 
Με τις υποκλοπές να βρίσκονται στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης εντός...
 
Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αναμφίβολα αποτελεί ένα...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel 1/1/2023 για τη δράση...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και...
 
Ο Ερντογάν πάει ξανά Ταμείο μετά την πανηγυρική έγκριση του Προϋπολογισμού...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 4/12/2022 για: 1)...
 
Mπαράζ κινητοποιήσεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες ενόψει της αύξησης των ασφαλιστικών...
 
Ολοκληρώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η διήμερη σύνοδος κορυφής των ηγετών...
 
Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Μακρόν και Μελόνι για το μεταναστευτικό...
 
Εγκρίθηκε μετά βαΐων και κλάδων το Ψήφισμα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 9/10/2022 για ενεργειακό...
 
Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 11/09/2022 για τα...
 
Τα θετικά σχόλια του δυτικού τύπου για την επίσκεψη του Ερντογάν...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 7/08/2022 για τα...
 
Εντείνονται καθημερινά οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας που συνοδεύονται...
 
Συμπληρώνονται σήμερα 18 Ιουνίου 2022, ογδόντα ένα ολόκληρα χρόνια από την...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 5/6/22 για τις...
 
Οι απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν με αφορμή την παρουσία του στην στρατιωτική...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δύο διαδικτυακές ομιλίες θα κάνει σήμερα Τετάρτη 8/6/2022 και...
 
Εντείνεται η κόντρα με την Άγκυρα για την μη αποστρατικοποίηση νησιών...
 
Αθήνα, 27/5/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Oμιλία στη Θεσσαλονίκη για τα...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 22/5/22 για: 1)...
 
Αθήνα, 24/5/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Oμιλία στην Αθήνα για τα...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και...
 
Καθώς η Τουρκία εντείνει τις απειλές της κατά της Πατρίδας μας...
 
Η ακρίβεια η οποία πλήττει την ελληνική κοινωνία έχει χτυπήσει κόκκινο....
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 17/4/22 για: 1)...
 
«Για την επόμενη διετία σίγουρα είναι λογικό να αυξήσουμε την παραγωγή...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και...
 
Το γνωστό ρητό «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε...
 
«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» ήταν το σύνθημα που ακουγόταν...
 
Συνέντευξη του Προέδρου ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτή και...
 
Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ιστορική συνάντηση Νίξον-Μάο και την διπλωματία...
 
Συνέντευξή μου στο Militaire για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις...
 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα πέραν των άλλων και...
 
Εκπομπή του Νότη Μαριά στο Kontra Channel στις 20/2/22 για: 1)...
 
Το μήνυμα των Πορτογαλικών εκλογών φαίνεται ότι απασχολεί πλέον έντονα τα...
 
Η κορύφωση της Ουκρανικής κρίσης οδηγεί πλέον τον Πούτιν στην αγκαλιά...
 
Η ζωή πολλές φορές παίζει τα δικά της παιχνίδια. Το μεσημέρι...
 
Ο τεράστιος σάλος που ξεσήκωσε η Έκθεση Λίτρα-Τσιόδρα για τις αβελτηρίες...
 
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Πατρίδας μας  η δραματική...
 
Το πρωί της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τραγουδοποιός...
 
Μίκη καλό σου ταξίδι, Η μουσική σου και οι αγώνες σου...
 
Η επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και οι χιλιάδες πρόσφυγες που...
 
15 δις ευρώ στον Ερντογάν μόνο από Προενταξιακή Βοήθεια και μόχλευση...
 
Παραμονές του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Μαΐου ο...
 
Μετά την Απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για αύξηση του ορίου...
 
Η απόφαση του Πάμπλο Ιγκλέσιας να αποχωρήσει από την ηγεσία των...
 
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ    Αγαπητοί Συναγωνιστές και...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού τουρισμού Χάρη...
 
Ιδού το χοντρό οικονομικό πακέτο της Γερμανικής Ευρώπης στην  Τουρκία από...
 
Μεγάλη η «μπάζα» των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα Σκόπια μέχρι στιγμής...
 
Και όμως οι πολυεθνικές του κορονοεμβολίου συνεχίζουν να απαιτούν νομική ασυλία...
 
Την ώρα που κορυφώνεται παγκοσμίως το δεύτερο κύμα κορονοϊού με χιλιάδες...
 
Όπως αποκαλύψαμε σε σχετικό μας άρθρο η κυβέρνηση υπερψήφισε στο Λουξεμβούργο...
 
Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο...
 
«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί,...
 
H προκλητική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καλύψει πλήρως τον Ερντογάν...
 
https://www.youtube.com/watch?v=kq7zI3rB4dw Παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή πρώην...
 
Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας θερίζει με χιλιάδες θανάτους, κυβερνήσεις...
 
Η εκλογή Μπάιντεν αναμφίβολα ανακάτεψε την τράπουλα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα....
 
Σε έναν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας που θα μπορούσε...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σαράντα επτά  χρόνια πριν, τον Νοέμβρη του 1973, η...
 
Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί με...
 
Η  Ελλάδα  οδηγείται σε μια οιονεί φινλανδοποίηση και μετατρέπεται σε πολιτικό παρακολούθημα...
 
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε δια ζώσης στις...
 
Η πρόσφατη έλευση Ζάεφ στην Αθήνα και οι ευχαριστίες του προς...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Τον Ερντογάν και τις χώρες του Βίζεγκραντ στηλίτευσε για...
 
Νότης Μαριάς: Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημονιακός Δούρειος Ίππος του Βορρά Στην...
 
Νότης Μαριάς: Καστελόριζο γιοκ για τον Ερντογάν Στην Πέμπτη Διαδικτυακή Εκπομπή...
 
Νότης Μαριάς: Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης βορά στις χώρες του...
 
Νότης Μαριάς: Πέμπτη Διαδικτυακή Εκπομπή 27/7/2020...
 
Νότης Μαριάς: Έτσι τα πήρε χοντρά ο Ερντογάν από την ΕΕ...
 
Αθήνα, 27/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΡΘΡΟ Μνημονιακός Δούρειος Ίππος του Βορρά το Ταμείο...
 
Νότης Μαριάς στο Sputnik: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι μυστικές...
 
Νότης Μαριάς: Τέταρτη Διαδικτυακή Εκπομπή Best off 20/7/2020...
 
Νότης Μαριάς: Δούρειος Ίππος για νέα μνημονιακά μέτρα το Ταμείο Ανάκαμψης...
 
Αθήνα, 22/7/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νότης Μαριάς: Μνημονιακός Δούρειος Ίππος του Βορρά...
 
Νότης Μαριάς: Τέταρτη Διαδικτυακή Εκπομπή 20 07 2020...
 
Νότης Μαριάς: Εδώ και τώρα μέτρα κατά της Τουρκίας για την...