ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
«ΕΛΛΑΔΑ – O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Αθήνα 5-4-2017

1. Συμπληρώνονται επτά χρόνια μνημονίου που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Επτά πέτρινα χρόνια στα οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα πιστές στις επιταγές της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών γέμισαν την Πατρίδα μας με στρατιές φτωχών και ανέργων.

Σε μια χώρα η οποία λόγω μνημονίων έχασε το 25% του ΑΕΠ της και σε απόλυτους αριθμούς πάνω κατά 47 δις ευρώ, η  ερημοποίηση της οικονομίας είναι πλέον μια σκληρή πραγματικότητα. Παρότι ο συνολικός λογαριασμός σε σχέση με περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή φόρων ξεπερνά τα 63 δις ευρώ, εντούτοις το δημόσιο χρέος  από 123% του ΑΕΠ που ήταν πριν το μνημόνιο τελικά σύμφωνα με το ίδιο το ΔΝΤ θα σκαρφαλώσει το 2017 στο 184,7% του ΑΕΠ!!! 

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι στην Πατρίδα μας το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 23,1%, ενώ η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών φτάνει το 45,2%. Ταυτόχρονα το ποσοστό των συμπατριωτών μας που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας έφτασε το 40%.

Ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας ένιωσε για τα καλά τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων αφού από το 2008 – οπότε και οι επιχειρήσεις έφταναν τις 858.685 – μέχρι το 2015 είχαν  εξαφανιστεί 244.712 επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν στην ανεργία 842.670 άτομα. Μάλιστα σύμφωνα και με στοιχεία της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της μνημονιακής εποχής  οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 26,6% και η απασχόληση κατά 29,3%.

Επιπλέον, η φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο,  το νέο ασφαλιστικό με την επικείμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς καθώς και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων βυθίζει το λαό μας ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό  και διαλύει τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.


2. Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με ύπουλο τρόπο μεθόδευσαν την είσοδο της Πατρίδας μας στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό της δήθεν στήριξης της ευρωζώνης. Στόχος του μνημονίου και της τρόικας δεν ήταν βέβαια η διάσωση της Ελλάδας αλλά η διάσωση των δανειστών και η υπερχρέωση της Πατρίδας μας με απώτερο στόχο τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών. Με την επονείδιστη δανειακή σύμβαση Ελλάδας/Κρατών ευρωζώνης η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου παράνομα και αντισυνταγματικά παραιτήθηκε «αμετάκλητα και άνευ όρων» από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ανοίγοντας το δρόμο στους δανειστές προκειμένου να μπορούν να κατάσχουν ακόμη και την κατά τα άλλα ακατάσχετη δημόσια περιουσία.

Μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου από ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ μεθοδεύτηκε η υπογραφή της νέας επονείδιστης δανειακής σύμβασης ύψους 130 δις ευρώ, η επιβολή νέου Μνημονίου μέχρι το 2050 και το περίφημο PSI που ζημίωσε τουλάχιστον κατά 12 δις ευρώ τα Ασφαλιστικά Ταμεία και έστειλε κυριολεκτικά στον καιάδα τους Έλληνες μικροομολογιούχους του Δημοσίου.

Ακολούθησε μετά τις διπλές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που με τη στήριξη ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσδιόρισε καθοριστικά την καταστροφική μνημονιακή πορεία της χώρας με την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, την κατακρεούργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, την διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ που δρομολόγησε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


3. Η τρόικα και οι δυνάμεις της νέας εξάρτησης προχωρούν πλέον ολοταχώς στην εμπέδωση της ξένης κατοχής, στην επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και στην παραπέρα κοινωνικοποίηση των ζημιών των τραπεζών που έχουν πλέον αφελληνιστεί αντί πινακίου φακής μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού με τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 νομιμοποίησε το χρέος και το μνημόνιο, στη συνέχεια κατέληξε μετά από συνεχείς υποχωρήσεις να μετατρέψει το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 σε ένα τεράστιο και επονείδιστο ΝΑΙ.

Με τη σκληρή μερκελικήλιτότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η τρόικα επιβάλλουν οικονομική ασφυξία στην αγορά και οδηγούν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην φτώχεια και την ανεργία, τους χιλιάδες νέους μας στην αναγκαστική μετανάστευση, τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα και τους δανειολήπτες στην απόγνωση. Επιβάλλουν δεκάδες φόρους και χαράτσια. Διαλύουν την αγροτική παραγωγή, το κοινωνικό κράτος και την εκπαίδευση. Οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα συσσίτιακαι πτωχεύουν καθημερινά τον ίδιο το λαό μας.  Καταρρακώνουν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Παρά τις προσπάθειες της Εκκλησίας και άλλων φορέων της κοινωνίας των πολιτών η ανθρωπιστική κρίση μαίνεται.
Και όλα αυτά θα συνεχιστούν ακόμη πιο βίαια με το κλείσιμο της περίφημης δεύτερης αξιολόγησης και την εφαρμογή των νέων μέτρων που ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο. Πρόκειται για ένα μνημονιακόΑρμαγεδδώνα χωρίς τέλος. Η πολιτική αυτή, αν δεν ανατραπεί, θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες. Η κυβέρνηση δεν τολμά ούτε καν να προσφύγει δικαστικά κατά των δανειστών, ούτε βέβαια τολμά να ψελλίσει έστω και μια λέξη για την καταβολή του υπολοίπου κεφαλαίου του τρίτου δανειακού πακέτου ύψους 19,5 δις ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επιπλέον δεν τολμά να απαιτήσει μείωση των μνημονιακών μέτρων κατά 25% μια και οι δανειστές έχουν καταβάλλει μόνο το 75% του τρίτου δανείου.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται κάθε φορά να επικυρώσει τη βούληση των δανειστών που συνεχίζουν την εκβιαστική τους πολιτική. Η δημοκρατία στη χώρα μας καταπατάται βάναυσα από τρόικα και δανειστές. Και όλα αυτά καθώς η ΕΕ έχει πλέον μετατραπεί από μια Ένωση κρατών και λαών σε μια «Ευρώπη των Δανειστών», όπου τα κράτη-μέλη της διαχωρίζονται σε δανειστές και οφειλέτες, ενώ θεσμικά της όργανα όπως η Κομισιόν και ΕΚΤ μετατρέπονται σε θεραπαινίδες των δανειστών.

Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός νέου Πολιτικού Φορέα που θα ξεδιπλώσει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα.

 Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό.


4.Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε σύμφωνα με το άρθρο 29 του Νόμου 3023/2002 την ίδρυση του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ -Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Σε μια φάση λοιπόν που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛσάλπισε ισπανική υποχώρηση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Δανειστών ανοίγοντας τοδρόμο για το τέταρτο μνημόνιο, η ίδρυση του Πολιτικού μας Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – O ΑΛΛΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ» αποτελεί ένα παράθυρο ελπίδας καιπροοπτικής για τονφτωχοποιημένο από την τρόικα και τα μνημόνια λαό μας  οοποίος δεν ανέχεται πλέον την εθνική ταπείνωση, τη φτώχεια, την ανεργία, τιςκατασχέσεις, το φορομπηχτικό ρεσάλτο, τον περίφημο δημοσιονομικό κόφτη, την αρπαγή των σπιτιών του από τα κοράκια και το  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του Κατοχικού Ταμείου. Τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας περνούν πλέον αντί πινακίου φακής και μάλιστα με δανεικά λεφτά στην κρατική γερμανική εταιρία Fraportενώ στο στόχαστρο των δανειστών έχει μπει πλέον η ΔΕΗ και τα αποθέματα λιγνίτη.

Η  ίδρυση  του Κόμματός μας είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών  διαβούλευσης με χιλιάδες πολίτες, διαδικασίες που κορυφώθηκαν σε εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα (25/11/2016 και 28/01/2017), στη Θεσσαλονίκη (17/12/2016 και 11/3/2017), στο Ηράκλειο (12/2/2017), στα νησιά του Αιγαίου  και σε άλλες περιοχές της Πατρίδας μας. Επιπλέον εκατοντάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν από τον Δεκέμβριο 2016 στις Ομάδες εργασίας για την επεξεργασία των θέσεων του Κόμματός μας.

Επισημαίνεται ότι το Κόμμα  μας «ΕΛΛΑΔΑ – O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποκτά θεσμικό ρόλο ως «Κόμμα εκπροσωπούμενο στην Ευρωβουλή», όπως προκύπτει  και από τη σχετική δήλωση που κατέθεσε στις 5/4/2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς. 


5.«ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»είναι πλέον το πλατύ Δημοκρατικό και Πατριωτικό Πολιτικό Κίνημα με το οποίο θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙπροκειμένου να καταργηθούν τα μνημόνια, να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας από την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές, να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, να στηρίξουμε τα Εθνικά μας Δίκαια απέναντι στις επιβουλές της Τουρκίας, να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και για την δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Για μία διαφορετική θέση της Πατρίδας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Το Πολιτικό μας Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» γεννήθηκε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στο μνημόνιο και στην τρόικα και αγωνίζεται για μια κοινωνία δίκαιη με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Για την αποκατάσταση των πολιτισμικών αξιών και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.

Τα μέλη του Κινήματός μας πρωτοστάτησαν στις συλλογικές δράσεις ενάντια στα μνημόνια που οργανώθηκαν στις πλατείες και στις γειτονιές των πόλεων της Πατρίδας μας, στους χώρους δουλειάς και στα Πανεπιστήμια.

Το Πολιτικό μας Κίνημα «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται αταλάντευτα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας αποκλειστικά προς όφελος του Ελληνικού λαού και για την εμπέδωση της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Για να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η κομματοκρατία, η ρουσφετολογία, ο παλιός πολιτικός κόσμος,  και τα μνημονιακά κόμματα, παλαιά και νέα, που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική Βουλή.

Γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την ΕΛΛΑΔΑ μας.


6.Πολιτικές θέσεις:

Οι βασικές πολιτικές θέσεις του Πολιτικού Κόμματος«ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»:

 1. Ακύρωση των δανειακών συμβάσεων Ελλάδας/Κρατών Ευρωζώνης /ΔΝΤ/EFSF/ESM,των Μνημονίων και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Άμεση κατάργηση της δήθεν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που είναι στη υπηρεσία των δανειστών.
 2. Λογιστικός Έλεγχος στη βάση του Κανονισμού 472/2013της ΕΕ, μονομερής διαγραφή και ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους που αποτελεί πλέον το μέγιστο τμήμα του συνολικού δημόσιου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπόλοιπου χρέους. Αποζημίωση της χώρας από τους δανειστές για τις ζημιές που προκάλεσαν τα μνημόνια στην Πατρίδας μας.Άμεση και άνευ όρων επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
 3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση τωνγερμανικών αποζημιώσεωνκαι του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.Τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου και των άλλων ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας.
 4. Κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ΑΟΖ και προστασία των απαράγραπτων Εθνικών μας Δικαίων. Δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με παράλληλη ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας. Κατάργηση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.
 5. Κύπρος Ενιαία και Ανεξάρτητη. Άμεση και ολοσχερής αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από τη Μεγαλόνησο.
 6. Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας, της άμεσης δημοκρατίας και της πραγματικά ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος  περί ποινικής ευθύνης υπουργών. Θέσπιση της απλής αναλογικής.Χτύπημα της διαφθοράς. Δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πολιτών. Διαφάνεια,  αξιοκρατία, και περιορισμός πολυνομίας.
 7. Ειδικό Καθεστώς της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εμπειρία από τις σχέσεις της  ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με την Ιρλανδία και την Δανία,  έδειξαν ότι είναι δυνατή εντός της ΕΕ η διαμόρφωση ενός Ειδικού Καθεστώτος, μιας Ειδικής Σχέσης που να διασφαλίζει πλήρη ενάσκηση της εθνικής κυριαρχίας στα πεδία εφαρμογής του Ειδικού Καθεστώτος. Για το λόγο αυτό απαιτούμε, παράλληλα με τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους, ειδικές προνομιακές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις για κλάδους της Ελληνικής οικονομίας όπως η  γεωργία-κτηνοτροφία, η ενέργεια, η ναυπηγική βιομηχανία κλπ, καθώς και παρεκκλίσεις από τις ρυθμίσεις για την οικονομική διακυβέρνηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας, με παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία του Ειδικού Καθεστώτος της Ελλάδας εντός της ΕΕ. Το Ειδικό Καθεστώς θα διαμορφωθεί στη βάση ενός Σχεδίου που θα εκπονήσει κυρίαρχα η Ελλάδα και θα λάβει νομική μορφή αντίστοιχη με την Απόφαση της ΕΕ του Φεβρουαρίου 2016 για τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση.  Επιπλέον απαιτούμε πλήρη και ολοσχερή κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας και απόσυρση της μετοχής της από το Χρηματιστήριο.
 8. Δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με δημιουργία σε πρώτη φάση 300.000 θέσεων εργασίας, ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, προστασία των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, στήριξη της εκπαίδευσης-κατάρτισης, της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών και των startups, ανάπτυξη  της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, ίδρυση Ειδικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, προστασία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας και της ναυτιλίας .
 9. Οικονομικός προστατευτισμός, δίκαιο διεθνές εμπόριο, κατάργηση CETA, TTIP, και άλλων παρεμφερών διεθνών εμπορικών συμφωνιών και απαρέγκλιτη εφαρμογή της αρχής της Κοινοτικής Προτίμησης σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δράσεις ΕΕ.
 10.  Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Πατρίδας μας και τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων τους με παράλληλη σύναψη Συμφώνου Προστασίας των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου με τα κράτη, οι εταιρίες των οποίων θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των αντίστοιχων θαλασσίων οικοπέδων.
 11.  Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, ίδρυση Δημοσίου Ταμείου για τα κόκκινα δάνεια προκειμένου να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες, αποζημίωση Ελλήνων μικροομολογιούχων του δημοσίου και προνομιακή συμμετοχή τους στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, διασφάλιση του ακατάσχετου των αγροτικών επιδοτήσεων, άμεσες ρυθμίσεις του ιδιωτικού χρέους.
 12.  Άμεση έξοδος από τη Σένγκεν, εφαρμογή του Άρθρου 72 ΣΛΕΕ για αναστολή του Δουβλίνου ΙΙΙ και των διατάξεων του Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της ΕΕ, ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και άμεση επαναπροώθηση όλων των παράνομων μεταναστών, αναθεώρηση των διαδικασιών ασύλου υπό το φως της νομολογίας του ΣτΕ και με στόχο την ταχύτατη εξέταση των αιτήσεων ασύλου.
 13.  Αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Πατρίδας μας με  υποστήριξη της Ελληνικής οικογένειας, των πολυτέκνων και τριτέκνων, εφαρμογή της Αρχής της Εθνικής Προτίμησης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής στη χώρα μας.
 14.  Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

7. Οργανωτικές αρχές:

Οι βασικές οργανωτικές αρχές του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με βάση τις οποίες θα διαμορφωθεί το Καταστατικό του Kόμματος πηγάζουν από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Συμπληρώνονται δε κατά σειρά από τις παρακάτω αρχές:

1.Της κληρωτής δημοκρατίας,
2.Της αιρετής και ανακλητής αντιπροσώπευσης και
3.Της επικουρικότητας.

Όσοι διετέλεσαν υπουργοί μνημονιακών κυβερνήσεων καθώς και οι βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια, τους εκτελεστικούς νόμους και στήριξαν πολιτικά τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 δεν έχουν θέση στις τάξεις του Κόμματός μας.


8.Καλούμε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με την Διακήρυξή μας αυτή,που δεν θέλουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, να συστρατευθούν μαζί μας για να δώσουμε τη μάχη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ενάντια στην τρόικα και στην ξένη εξάρτηση.

 

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  παρεμβαίνουμε δυναμικά στις εξελίξεις και καθορίζουμε το μέλλον μας.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
ΚΡΑΤΟΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ,  ΔΕΝ
ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ.
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ