ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Νότης Μαριάς
2 Σεπτεμβρίου 2017

Δικαιώνει τον Νότη Μαριά η παρέμβαση της Πρωθυπουργού της Πολωνίας για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Αθήνα, 02/9/2017

Δικαιώνει τον Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά, η παρέμβαση της Πρωθυπουργού της Πολωνίας, κας Μπεάτα Σίντλο, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και για τις επισημάνσεις του ότι: «είναι μύθος η παραγραφή των απαιτήσεων των Γερμανικών αποζημιώσεων επειδή πέρασαν περισσότερα από 70 χρόνια».

Ο Νότης Μαριάς παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ TV Λαμίας, στις 29/8/2017 τόνισε ότι:

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι και η Πολωνία θέτει το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων διότι έτσι καταρρίπτεται το επιχείρημα πολλών σε όλη την Ευρώπη που ισχυρίζονται ότι επειδή πέρασαν περισσότερα από 70 χρόνια θα πρέπει οι λαοί να ξεχάσουν τις απαιτήσεις τους κατά της Γερμανίας.

Η δήλωση της ίδιας της Πρωθυπουργού της Πολωνίας που εγείρει θέμα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων για τη χώρα της, αντιλαμβάνεστε ότι θέτει το θέμα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και δημιουργεί αρκετά προβλήματα στη Γερμανία.

Έτσι, λοιπόν, τα δήθεν επιχειρήματα των Γερμανών ότι πέρασαν περισσότερα από 70 χρόνια και ότι μόνο η Ελλάδα διεκδικεί τις αποζημιώσεις, δεν ισχύουν, αφού και η Πολωνία κινεί τα νήματα των διεκδικήσεων». Επιπλέον ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι και η Ρωσία αναμένεται να θέσει θέμα Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων μια και υπάρχει σχετική κινητικότητα Ρώσων βουλευτών.

Η συνεργασία του Νότη Μαριά με Πολωνούς και Ιταλούς Ευρωβουλευτές 

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πιστός στη βασική του θέση για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, έχει συντελέσει στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με Ιταλούς, Πολωνούς και άλλους Ευρωβουλευτές προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειές και οι δράσεις για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων από την Ελλάδα, την Ιταλία την Πολωνία και από άλλες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια,  συμμετέχει σε κοινές δράσεις με Πολωνούς και  Ιταλούς Ευρωβουλευτές.

Η Δικαίωση και η Ευκαιρία

Σήμερα που οι συνθήκες στην Πολωνία έχουν ωριμάσει και επίσημα πλέον η Πολωνική Κυβέρνηση εγείρει το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμαχήσουμε μαζί τους.

Ελλάδα-Πολωνία συμμαχία, λοιπόν, για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμη πιο δυνατά.

 

Επισυνάπτεται το βίντεο με τη συνέντευξη του Νότη Μαριά.

 

 

Ψηφίστε εδώ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που διοργανώνει ο Νότης Μαριάς για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

B ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ